

## HCCI Essential Elements of Home-Based Primary Care™ Workshop Agenda Orlando, FL – December 2-3, 2021

## **GOALS AND LEARNING OBJECTIVES**

This two-day foundational workshop is designed for learners who are considering or who are relatively new to offering home-based primary care (HBPC) services for patients with complex medical conditions. Through this workshop, clinical providers, practice managers and operations staff will enhance their knowledge, competence, and performance in providing optimal HBPC based on current recommendations from national experts. This workshop features case-based sessions focusing on clinical and economic factors unique to home-based primary care, including patient assessment; medication management; acute/urgent care; infection control; technology useful in enhancing patient care and productivity; cultural competence; staffing, operations, and durable medical equipment; coding and billing; provider safety and self-care.

Upon completion of this workshop, learners will be able to:

- Describe the role of HBPC in various contexts, including Population Health, Public Health, and the developing systems of health care.
- Apply the *4Ms in the Care of Older Adults* to the HBPC population: home-limited patients with multiple co-morbidities.
- Provide optimal patient care in a simulated home setting and demonstrate appropriate coding and documentation for the visit.
- Examine and discuss the business models, economic drivers, and quality indicators for HBPC and their impact on care delivery.

THURSDAY, DECEMBER 2, 2021, 8:30am – 5:15pm ET (Breakfast/Registration starts 8:00am)		
Time	Sessions	Faculty
8:00 – 8:30 am ET	Continental Breakfast / Registration Check-in	N/A
8:30 – 9:15 am ET	Welcome, Introductions, and Ice Breaker (45 min)	Melissa Singleton, MEd
9:15 – 10:00 am ET	Session 1: Foundational Principles (45 min)	Paul Chiang, MD
10:00 – 10:40 am ET	Session 2: House Call Simulation & Patient Assessment (40 min)	Ina Li, MD
10:40 – 10:55 am ET	Break (15 min)	
10:55 am – 12:00 pm ET	Session 3: Clinical Care, Case 1 (65 min) Mini-Lectures: Prognostication; Managing Multicomplexity A non-clinical track will also be available.	All Faculty
12:00 – 1:00 pm ET	Lunch (60 min)	
1:00 – 2:05 pm ET	Session 4: Clinical Care, Case 2 (65 min) Mini-Lectures: Medication Management; Acute/Urgent Care; Infection Control A non-clinical track will also be available.	All Faculty
2:05 – 3:15 pm ET	<ul> <li>Session 5: Clinical Care, Case 3 (70 min)</li> <li>Mini-Lectures: Cultural Competence; Medical Decision-Making Capacity; Quality</li> <li>A non-clinical track will also be available.</li> </ul>	All Faculty
3:15 – 3:30 pm ET	Break (15 min)	
3:30 – 4:15 pm ET	Session 6: Reimbursement & Sustainability (45 min)	Amanda Tufano, MHA, FACHE, CMPE Brianna Plencner, CPC, CPMA
4:15 – 5:00 pm ET	Session 7: Self-Care (45 min)	Amanda Tufano, MHA, CMPE
5:00 – 5:15 pm ET	Open Q&A / Wrap-Up / Adjourn ( <i>15 min</i> )	Amanda Tufano, MHA, CMPE
TBD	Optional Networking Dinner	N/A

FRIDAY, DECEMBER 3, 2021, 8:00am – 3:45pm ET (Breakfast starts 7:30am)			
Time	Sessions	Faculty	
7:30 – 8:00 am ET	Continental Breakfast	N/A	
8:00 – 8:15 am ET	Welcome Back & Day 1 Review (15 min)	Megan Verdoni, PA-C, MPAS, EM-CAQ	
8:15 – 9:45 am ET	Session 8: Operations, Technology, & Staff Safety (90 min)	Megan Verdoni, PA-C, MPAS, EM-CAQ Brianna Plencner, CPC, CPMA Paul Chiang, MD	
9:45 – 10:00 am ET	Break (15 min)		
10:00 – 11:30 am ET	Session 9: Economics of HBPC (90 min)	Amanda Tufano, MHA, FACHE, CMPE Brianna Plencner, CPC, CPMA	
11:30 am – 12:30 pm ET	Session 10: Coding & Billing (60 min)	Brianna Plencner, CPC, CPMA	
12:30 – 1:15 pm ET	Boxed Lunch (45 min)		
1:15 – 3:35 pm ET	Session 11: Putting It All Together (140 min) A non-clinical track will also be available.	All Faculty	
3:35 – 3:45 pm ET	Final Q&A / Wrap-Up / Adjourn ( <i>10 min</i> )	Paul Chiang, MD	